Живот и Стил

Децата во Финска возат велосипеди и на -17 степени

Децата во Финска возат велосипеди и на -17 степени

Ова се фотографии од паркингот на едно локално училиште во Финска на -17 степени Целзиусови, покажувајќи дека без разлика на временските услови, ништо не ги спречува овие деца да одат на училиште со велосипеди.

Иако на повеќето родитело од други краишта низ светот им изгледа чудно да ги пуштат своите деца да одат со велосипед на мраз и снег, на премногу ниски температури, тука во Финска тоа е сосема нормално и се смета за особено здрава навика.

Погледнете како изгледа тоа!

извор:среќа.мк