Живот и Стил

Дами, еве колку килограми треба да имате според висината

Дами, еве колку килограми треба да имате според висината

Идеалната тежина е онаа која е оптимална за вашето добро здравје, но сепак постојат одредени граници.

Постојат многубројни табели и калкулатори кои ќе ви одредат колку треба да тежите, но оваа табела е поинаква затоа што детално е осмислена од доктори и специјалисти.

Според неа не се пропагираат нездрави „манекенски“ пропорции, туку идеални килограми според повеќе фактори – градба на телото, возраст и висина.

Пронајдете си ги своите карактеристики и откријте колку сте близу до здравата тежина:

извор:курир.мк