Живот и Стил

Дали сте знаеле дека во македонската азбука се содржани две зборчиња?

Дали сте знаеле дека во македонската азбука се содржани две зборчиња?

Македонската азбука ја учиме уште во предучилишна возраст, а потоа истата ја користиме целиот живот.

Но, ретко кој забележал дека во нашата азбука се кријат две зборчиња. Тоа се ЕЖ и ПРСТ.