Живот и Стил

Дали ја подигаат самодовербата: Еве што велат научниците за имплантите

Дали ја подигаат самодовербата: Еве што велат научниците за имплантите

Голем број жени ги зголемуваат своите гради незадоволни од нивната големина, но степенот на задоволство и самодоверба во одреден процент сè уште останува ист, па дури и се намалува. Таквите жени имаат три пати поголема склоност да злоупотребуваат алкохол и дрога, но и да извршат самоубиство, тврдат научниците од американскиот универзитет Вандербилт во државата Тенеси.

По долгогодишно истражување, тие дошле до заклучок дека проблемот најчесто се манифестира по 10 години од моментот кога била извршена пластична операција.

извор:popara.mk