Љубов и Секс

Жените се согласија дека оваа поза ги доведува до екстаза

Жените се согласија дека оваа поза ги доведува до екстаза

Кога станува збор за сексуалните односи, отсекогаш се размислувало која е омилената поза на мажите и која ги доведува до кулминација. Жените беа во корпата на нежни суштества кои не треба да уживаат.

За среќа, тие мрачни времиња на предрасуди и невистини се долго зад нас (благодарам Саматна Џонс). Кога станува збор за сексуалните преференции, жените се многу слични на мажите – што ќе покажат и одговорите на неколку жени кои биле прашани која поза најмногу им се допаѓа во кревет. Како што ќе прочитате, една поза апсолутно доминира.

Што всушност жените обожаваат и што најмногу ги задоволува? Еве го одговорот:

Моника (47)

– Не знам, ми се допаѓаат 90% од позите и не знам која би ја одбрал за омилена. Сепак, „мисионерската“ ми е некако најтопла, најинтимна.

Анастасија (30)

– Мојата омилена поза е мисионерска, иако е класика, ми се допаѓа интимноста. „Секс“ за мене е и кога гледам во очите на партнерот а не самиот чин.

Марија (26)

– Јас сум тотално мисионерски тип, не знам зошто е најпотценетата поза. Секој измислува нешто, а во 90 проценти од случаите тоа е најудобната поза и најбезбедна за успешен крај.

Елена (40)

– „Каубојка, во смисла дека тој седи (може и да лежи, но мене повеќе ми се допаѓа кога седи) на стол/фотелја/кревет, а јас сум врз него. Само оваа, затоа што истовремено ми се стимулира и клиторисот, поради длабока пенетрација, затоа што сме интимни и постојано во стискање, погледи, уф.

Ања (27)

– Ми се допаѓа кога ќе ме префрли преку масата и одзади.

Маја (25)

– Седечка лице в лице…омилена затоа што јас лично го доживувам најдобриот оргазам во таа поза.

Кристина (30)

– Поза 69. Затоа што се задоволувате во исто време и во истиот момент го достигнувате врвот.

Марина (34)

– Седечка поза. Кога седам и девојката ми седи во скутот и ги обвива нозете околу мене. Интересно е.

Софија (23)

– Кога сум горе. Сакам да доминирам. И јас сум домино дама. Ако не сум доминантна, не можам да кулминам.

извор:попара.мк