Љубов и Секс

Жените често се чувствуваат несигурни за овој дел од телото и го кријат за време на сексот, а мажите лудуваат по него

Жените често се чувствуваат несигурни за овој дел од телото и го кријат за време на сексот, а мажите лудуваат по него

Мажите навистина не сакаат целосно извајана фигура.

Странска веб-страница посветена на фитнес спроведе истражување за привлечните физички карактеристики на двата пола, а резултатите доведоа до интересен заклучок.

Еден дел од телото за кој жените често се чувствуваат несигурни и го кријат, мажите го наведуваат како посакувана женска физичка карактеристика.

Се работи за стомакот.

Дури и мажите кои сакаат мускулести и атлетски извајани жени изјавија дека стомакот е секси и дека претпочитаат да го гледаат на жена, наместо на извајани стомачни+.

Кога станува збор за лицето, 87 отсто од мажите изјавиле дека прво ги забележуваат очите, а потоа усните.

Мнозинството од машките испитаници потврдиле дека претпочитаат „просечен“ изглед на женско тело, додека атлетски градено женско тело е приоритет само за три отсто од анкетираните мажи, пишува порталот „Zadovoljna.hr“.

Извор: Попара.мк