Живот и Стил

Жена се приближи до јагуар за да се фотографира, па животното ја нападна (видео)

Жена се приближи до јагуар за да се фотографира, па животното ја нападна (видео)

Во зоолошка градина во Аризона јагуар нападна жена која ја прескокна заштитната ограда за да направи селфи со животното.

Нејзините повреди не се опаси по живот, а инцидентот се случил кога жената ја прескокнала бариерата за да се фотографија со јагуар, кој ја протнал шепата низ решетките и ја зграпчил, нанесувајќи ѝ длабоки гребаници.

Директорот Мајк Олсон изјави дека не постои начин луѓето кои ги прескокнуваат заштитните огради да избегнат такви ситуации, бидејќи тие се наоѓаат со причина таму.

Според него, јагуарот и претходно нападнал човек кој ја прескокнал ограда, но не се случил сериозен инцидент како овој. Тој потврди дека инцидентот во саботата е резултат на човечка грешка и јагуарот нема да биде успиен.

Повредена жена се вратила во зоолошката градина за да се извини за инцидентот.

Embedded video

Good Morning America

@GMA

A Phoenix woman suffers from injuries after a black jaguar swiped at her while she was taking a selfie. @TVMarci has the story. https://gma.abc/2XRj5rx 

844 people are talking about this
извор:курир.мк