Љубов и Секс

„Зборувај ми валкано“: Ова се работите кои ја поткреваат возбудата во спалната соба

„Зборувај ми валкано“: Ова се работите кои ја поткреваат возбудата во спалната соба

Дознајте што е тоа што го привлекува вашиот партнер и што може да ве направи подобра во спалната соба, но со оглед дека сексуалните желби се разликуваат од човек до човек, како да дознаете што поточно може да ви помогне?

Кога се сомневате, со малку „валкан разговор“ може да го возбудите партнерот, но внимавајте што зборувате, бидејќи тоа може да ве чини празен кревет.

Едно истражување покажало дека 7/10 испитаници воделе “валкан разговор“ во спалната соба, пренесува „The Sun“. Исто така, студијата потенцира дека 29% од учесниците зборуваат „валкано“ за време на сексуалниот чин.

 

Еве што може да го возбуди партнерот за време на сексот

1. Сексуални желби
2. Комплименти за неговиот физички изглед
3. Прекари
4. Зборови со кои ќе искажете колку сте возбуден

Што може да го “истера“ вашиот партнер од спалната соба

1. Сексуални желби кои не ги сака
2. Незаинтересираност и негативни реакции
3. Поставување прашања
4. Споменување други луѓе
5. Прекари (сигурно забележавте дека овде се споменува истото од претходната листа, бидејќи одредени прекари можат да направат возбудата на партнерот да спласне)

Без разлика дали “валканиот разговор“ ќе ве возбуди или поради него ќе се покаете, искажувањето на вашите желби кон партнерот е најефикасен начин да имате неверојатно доживување во спалната соба.

Извор:Кармин.мк