Љубов и Секс

Затворени очи за време на секс не се само знак за уживање: експерт открива за што се работи

Затворени очи за време на секс не се само знак за уживање: експерт открива за што се работи

На многумина им е досадно кога партнерот ги држи очите затворени за време на интимната врска, а знаете ли што значи тоа?

Контактот со очите е една од најважните работи кога станува збор за говорот на телото за време на сексот.Експертите велат дека затворањето на очите кажува многу за нашата врска со интимниот чин,а различни истражувања покажале дека подолгиот контакт со очи доведува до зголемени страсти.Сепак,многу луѓе не се чувствуваат безбедно или поврзани со партнерот без контакт со очите.

Контакт со очи за време на сексот
„Ако ова се случува секогаш кога водите љубов, логично е да се запрашате дали треба да биде така“, вели едукаторката за интимни односи Џиџи Енгл, која додава дека му придаваме големо значење на контактот со очите, особено кога станува збор за состаноци и врски.

„Истражувањето покажа дека подолгиот контакт со очи доведува до зголемени чувства на страсна љубов кон партнерот“, вели таа, додавајќи дека нема ништо лошо во тоа да ги затвораш очите за време на сексот. За некои, тоа дури може да им помогне да се чувствуваат повеќе поврзани со нивните тела и да станат помалку вознемирени.

„Некој ќе ги затвори очите за време на интимните односи затоа што тоа го правел за време на нивните први интимни искуства, а сега тоа го прави автоматски.

„Кога ќе можете да објасните зошто преферирате одредена работа за време на врската, ќе има многу повеќе смисла“, таа објасни.

Извор: Попара.мк