Радио Милева
„Новиот Џеј“

Започна снимањето на филмот „Недела“ според животот на Џеј Рамадановски, па се огласи и пејачот кој го нарекуваат негов „двојник“ (видео)

Започна снимањето на филмот „Недела“ според животот на Џеј Рамадановски, па се огласи и пејачот кој го нарекуваат негов „двојник“ (видео)

По веста дека се снима филм за Џеј, се огласи и пејачот кој го нарекуваа „двојник“ на покојната легенда.

Снимањето на филмот „Неделата“, кој е инспириран од вистинскиот живот  на покојниот Џеј Рамадановски, започна во тајност.

Низ неговото растење го следиме патот на Џеј до успехот и констелацијата на интересни личности кои го одбележаа неговиот живот, но и духот на Белград, особено на Дорчол.

Ненад Милевски, пејачот кој од неговото појавување во „Ѕвезда Гранда“ го споредуваат со Џеј поради бојата на гласот, изјави дека постои можност да учествува во филмот за животот на Рамадановски.

„Неодамна излезе мојата песна „Последња неделја“ која е омаж за најголемите хитови на Џеј. Постои можност песната да заврши во филмот, дали како кредитна песна или како песна во сцена, не сум сигурен за тоа. Очекувам покана во секој случај и затоа можеби на некој начин ќе бидам дел од тој проект, што навистина би сакал, но повеќе за тоа подоцна“, изјави Ненад за Нова.рс, а потоа раскажал анегдота поврзана со неговата колешка Снежана Ѓуришиќ, а што влијаеше во тој момент да „стане“ двојник на Џеј.

„Што и да снимам, луѓето го гледаат Џеј. Кога се појавив во „Ѕвездите на  Гранд“, Снежана Ѓуришиќ ме крсти „Нови Џеј“ и така остана. Кога во една емисија ја потсетив Снежана дека ми го дала тој прекар, таа праша: „Па лошо ли е да си Џеј?“ На што одговорив: „Не, таман работата, импресиониран сум што некој ме споредува со толку голема легенда и пејач со најубави балади“, кажал Милевски.

Оние кои имаа можност да го прочитаат сценариото тврдат дека животот на Џеј, од детството до моментот на слава, ќе биде раскажан на сосема веродостоен начин, а тоа се должи на пријателите на Рамадановски со кои пораснал и подоцна делел добро и лошо, пред се Миќ Совтиќ, кој е со тимот од првиот ден на пишување на сценариото и кој дал голем придонес во создавањето на овој филм.

 

Фото: Принтскрин/Инстаграм

Останати вести од Радио Милева