Вистаграм

Заборавете на хартијата и панделките: Овој начин на завиткување подароци го полуде светот

Заборавете на хартијата и панделките: Овој начин на завиткување подароци го полуде светот
фото:инстаграм

апонците се едноставно господари на разни вештини кои честопати нè оставаат без зборови. Една таква е Фурошики – традиционален јапонски метод за завиткување подароци со парче ткаенина. На овој начин, навистина можете да завиткате секаков вид и форма на подароци.

Потребна ви е парче ткаенина, шал или марама во форма на квадрат, а ефектот е уште подобар ако ткаенината има страни во различни бои. Покрај тоа, овој метод е исто така еколошки, бидејќи лицето на кое ќе го дадете подарокот може да ја користи ткаенината или шалот, додека хартијата и леплива лента ќе станат отпад.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TAPAM-TAPAM (@tapamtapam)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @generosmassimples

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madoune (@madounecreation)

извор:кафепауза.мк