Живот и Стил

За дупло побрзо да ги одмрзнете стаклата на автомобилот, подесете го греењето на овој начин (видео)

За дупло побрзо да ги одмрзнете стаклата на автомобилот, подесете го греењето на овој начин (видео)

Ако немате време или ве мрзи да правите било какви раствори со кои ќе ги заштитите стаклата од мрзнење, а притоа не го сакате гребењето на праз од шофершајбната наутро, еве еден совршен трик за вас.

На греењето во автомобилите постојат посебни подесувања кои ќе ви помогнат да ги одмрзете прозорите побрзо а ова е добитната комбинација:

1. Вклучете го греењето на најсилно.

2. Подесете го на АЦ.

3. Исклучете ја внатрешната циркулација на воздухот

4. Отворете ги прозорите.

На овој начин прозорите ќе се одмрзнат многу брзо, а повеќе ефикасни методи кои ќе ви се најдат погледнете во видеото подолу:

извор:пресс24.мк