Љубов и Секс

За да немате проблеми со партнерот: Овие тајни од врската не смеете да им ги откривате на другите

За да немате проблеми со партнерот: Овие тајни од врската не смеете да им ги откривате на другите

Многу е важно да научите да ја почитувате интимноста на партнерот и да не ги пренесувате тајните од вашата врска на пријателите!

Кога ќе се најдеме во неволја или поради некоја причина сме многу среќни, обично им се обраќаме на нашите најдобри пријатели во желба да ја споделиме моменталната фаза од животот со нив. Речиси секоја трач-журка со жени, а и со мажи, кога ќе заврши приказната за врските и браковите и проблемите што се случуваат во нив, сепак, тоа не е баш паметно.

Кога ќе им кажете на пријателите за проблемите кои ги имате во врската, не само што ќе ја изневерите довербата на партнерот, туку веднаш ќе го понижите во нивни очи. Ќе им дадете причина на вашите пријатели да размислуваат многу негативно за него, а не да веруваат во вашата врска и, со најдобра намера, да се обидат да се вклучат за да го добиете третманот што го заслужувате.

За да избегнете проблеми за врската која ви значи, навистина ви препорачуваме да разговарате на овие теми исклучиво само со вашиот партнер.

извор: попара.мк