Живот и Стил
лековита билка

За 48 часа клетките на ракот се распаѓаат: Оваа билка ги напаѓа страшно!

За 48 часа клетките на ракот се распаѓаат: Оваа билка ги напаѓа страшно!

Ова растение можеме да го видиме насекаде околу нас. Тоа има многу лековити својства и сè што треба да направите е да го соберете од дворот или околните планини.

Чајот од глуварче делува на клетките на ракот, и им влијае на таков начин што тие се распаѓаат во рок од 48 часа.

Нашите баби правеле сирупи од цветовите од глуварчето, знаејќи за неговата сила, но сигурно не се сомневале дека коренот на глуварчето може да им помогне на болните од рак.

Научниците откриле дека коренот на ова растение работи „подобро“ од хемотерапијата, бидејќи ги „убива“ целосно само клетките кои се инфицирани со рак. Во прилог на тоа има и диуретик својствo, кое го стимулира лачењето на жолчката, го чисти црниот дроб, помага при алергии и го намалува холестеролот. Тој содржи многу важни витамини и минерали, како витамин Б6, тиамин, рибофлавин, витамин Ц, железо, калциум, калиум, фолна киселина и магнезиум.

Содржи до 535% од потребната доза витамин К и околу 110% од препорачаната дневна доза витаминот А. Сето ова се факти познати со години наназад.

Универзитетот Виндзор од Канада изврши првична студија на катедрата за хемија и биохемија, а резултатите дадоа нова надеж за болните од рак. Беше откриено дека коренот на глуварчето ефикасно ги „убива“ клетките инфицирани со рак, без штетни ефекти врз другите клетки во организмот, пишува сајтот „Natural News“.

Џон Ди Карло, 72 годишен маж, кој лично бил убеден во лековитите својства на глуварчето, бил подложен на интензивна и „агресивна“ хемотерапија во борбата за своето здравје. Процесот на лекување бил три годишен пред лекарите да го испратат дома, за да ги поминете последните денови со своите блиски.

Поради фактот дека немало ефект од хемотерапијата и лекарите не му понудиле алтернативи за лекување на ракот, Џон почнал да пие чај од коренот на глуварчето како последен обид за негов спас од ракот. Само по четири месеци, според сајтот „Natural News“, овој човек преживеал ремисија на болеста.