Радио Милева
прецизно предупредување...

Водителката освен вербалната покажа уште една своја вештина: Пред да и го „пукнеш филмот“, добро размисли и кочи… Александра Бела стрела директно меѓу очи!

Водителката освен вербалната покажа уште една своја вештина: Пред да и го „пукнеш филмот“, добро размисли и кочи… Александра Бела стрела директно меѓу очи!

До неодамна лице кое го препознававте од ТВ екраните на фреквенцијата на „Алфа“ ТВ, а по шест години минати во оваа ТВ куќа, од многу скоро со „трансфер“ во друг медиум иако на истата позиција. Новинар и ТВ водител, сега во видеоизданието на „Слободен печат“.

Александра Бела како што сите ја знаат, однеодамна и со сменет статус во приватниот живот, во кој русокосата стана г-ѓа Вуксановиќ. Навидум кршлива, кротка, нежна, професионално вредна и елоквентна, а приватно…

Прватно како и секоја жена и Бела во себе тајната ја носи… Убавината е видлива, професионалноста и новинарско-водителските вештини се гледаат на ТВ екраните, ама затоа она што не се знае и не се гледа, само на моменти може да избие на површина. Е тогаш, токму во таа  ситуација се гледа што тоа Александра се’ умее, што јавноста не го знае.

Деновиве Бела била на едно невообичаено место… Не барем за женско, иако  во овие денешни времиња ништо не не’ изненадува. Зашто ракувањето со огнено оружје колку и да изгледа дека е машка работа, кога во свои раце пиштолот ќе го земе жена, во нејзина близина подобро  да те нема!

Александра со својот сопруг деновиве заврши во стрелана. Имено, Бела за неговот роденден го однесе  (или тој неа),  на пукање!

За него можеби рутинска работа било стрелањето, ама за една навидум нежна дама, прецизното гаѓањето во центарот на метата е повеќе од добра реклама!  Ако не друго, колку да видите со кого имате работа, за да не биде после дека не сте знеле.

Така Александра и му го честиташе роденденот на нејзиниот  тазе маж… Со вистински омаж од прецизни погодоци, каде сите зрна завршиле таму каде што распуканата сопруга нишанела.

Па сега ти погоди кај г-ѓа Вуксановиќ  дома кој ги мие садовите, усисува, брише прашина, пере, пегла… Ако треба и пее… и тоа по нејзини ноти?!

А ваквата „показна вежба“ е и добар пример чисто заради предупредување и на оние другите, пред кои водителката освен вербалната покажа уште една своја вештина.

Затоа, пред да и го „пукнеш филмот“, добро размисли и подобро кочи… Зашто Александра Бела стрела директно меѓу очи!

Фото: Инстаграм/bela_f_now

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Останати вести од Радио Милева