Радио Милева
Поинаква реалност

Во серијата „Камионџии“ беа најдобри пријатели, а еве зошто Паја и Јаре приватно не се поднесувале

Во серијата „Камионџии“ беа најдобри пријатели, а еве зошто Паја и Јаре приватно не се поднесувале
фото:јутјуб принтскрин

Иако Павле Вујишиќ и Миодраг Петровиќ Чкаљa во серијата „Камионџии“ ги играат најдобрите пријатели Паја и Јаре тие двајца воопшто не се согласувале приватно.

Имено, нивната врска надвор од снимањето била многу лоша, а за тоа зборуваше и Мирјана Вуишиќ, сопругата на легендарниот Паја, пред неколку години.

– Никогаш не го запознав Чкаља. Кога подобро ќе ги погледнете Чкаља и Павле, ќе видите дека тоа е невозможна фузија. Чкаља е 100% актер и отиде во крајност во својата глума. Павле воопшто не беше актер. Тој велеше: „Јас така се однесувам“. И, вистината е, тој се однесуваше цел живот така- рече Мирјана во книгата „По Фајронтот“.

фото:јутјуб принтскрин

Чкаља глумеше и преглумуваше, а Павле вриеше поради тоа. Кога Телевизија Белград сакаше да го сними продолжението „Камионџиите возат повторно“ десет години по серијата и филмот „Камионџии“, тој дури и не сакаше да слушне. Првиот пат прифати само да ја види разликата, да покаже што е глума, но по втор пат не беше во предвид, се наведува понатаму.

– Го убедуваа една година. Тогаш започнав да го градам имотот, и тој ја измери парцелата, пресмета колку ќе чини оградата и побара од 110.000 динари. Продуцентите полудеа бидејќи максималниот хонорар за главните актери беше 12 000 и немаше законска можност да му се дадат повеќе. Само замавна со раката. Тогаш најдоа начин да направат видеокасети кои ќе им бидат продадени на гастарбајтери и да му ги обезбедат бараните пари “, рече таа.

Но, Павле имаше ново барање, и хонорарот на Чкаља мора да се зголеми на најмалку 50 илјади. Така се снимаше продолжението „Камионџии“.

Останати вести од Радио Милева