Мегафон
манифестации

Во рамките на „Галичка свадба 2022“: Концерт по повод 100 години од раѓањето на Александар Сариевски

Во рамките на „Галичка свадба 2022“: Концерт по повод 100 години од раѓањето на Александар Сариевски
На 15-ти јули, петок ќе се одржи  целовечерен концерт по повод 100 години од раѓањето на Александар Сариевски со оркестарот на НУ Танец и инструменталистот Стефче Стојковски заедно со  вокалните солисти: Наум Петрески, Благоја Грујовски, Светлана Јовановска, Сашо Гигов и Снежана (Сариевска) Јовановиќ.
Концертот е планиран во рамките на манифестацијата „Галичка свадба 2022“ која ќе се одржу на 16 и 17 јули (сабота и недела).