Радио Милева
голем ден

Во домот на Борко Ристовски подготовките за добредојде на бебето течат наголемо: Мама Нина е воодушевена од своето лавче Душан (фото)

Во домот на Борко Ристовски подготовките за добредојде на бебето течат наголемо: Мама Нина е воодушевена од своето лавче Душан (фото)

Првото доаѓање на бебето во својот дом по излегувањето од породилиштето е голем ден, не само за мајката, туку и за останатите членови на семејството.

Ракометниот голман или подобро познат како министерот на одбрана, Борко Рисовски и сопруагата Нина, на 31-ви јануари по вторпат се реализираа како родители со доаѓањето на свет на женско бебе.

Новороденчето го доби името Анастасија, а највозбуден за нејзиното доаѓање дома е бато Душан или лавчето како што го нарекуваат мама и тато.

Во подготовските кои течат наголемо во домот на Ристовски, најмногу е вклучен малиот Душан, кој опколен со разни подароци и шаренило од бои, ја израдува мама кога го виде на фотографија, па истата ја објави на Инстаграм.

Деновите во болница за Николина и бебето Анастасија завршуваат, па среќното проширено семејство ќе си оди дома со благословот од Бога во рацете.

Борко и Нина во текот на целата бременост не беа таинствени и објавуваа доста детали од нивната приватност, а верувма дека така ќе биде и откако ќе го испполнат домот со уште повеќе детска смеа, плач, насмевки, прегратки или една целосна семејна љубовна композиција.

 

фото:Инстаграм/Николина Нина Ристовска

Останати вести од Радио Милева