Живот и Стил

ВНИМАВАЈТЕ: Овие симптоми укажуваат дека имате отрови во телото

ВНИМАВАЈТЕ: Овие симптоми укажуваат дека имате отрови во телото

Отровите се насобираат во вашето тело бидејќи сте живи и тоа е неизбежно. Меѓутоа, некои дополнителни активности кај некои луѓе предизвикуваат отровите да се акумулираат во нивното тело побрзо отколку кај останатите. Консумацијата на храна која тешко се вари, алкохол и никотин, се едни од најголемите извори на отрови.

Ова се петте основни симптоми кои укажуваат дека вашето тело е полно со отрови:

Летаргија

Доколку спиете по 8 часа секоја ноќ и сеуште имате потешкотии и чувствувате замор во текот на денот, отровите во организмот можеби се проблем за тоа. Причина за тоа е преоптеретеноста на телото кое се обидува да ги исфрли отровите.

Зголемување на телесната тежина

Доколку постои големо количество на токсини во организмот, може да дојде до зголемување на телесната тежина. Доколку јадете здраво и имате физика активност, а сепак не можете да изгубите килограми, причината за тоа може да е хормоналниот дисбаланс кој што се случува во вашето тело. Затоа, потребен ви е режим на исхрана кој ќе го стимулира телото да ги исфрли отровите.

Непријатен здив

Иако грижата за забите и редовното четкање влијаат најмногу на здивот, насобирањето на отровите во телото исто влијае. Проблеми со варењето и неправилна функција на црниот дроб можат да предизвикаат лош здив, бидејќи вашиот црн дроб не може да ги ослободи токсините од организмот.

Проблеми со кожата

Осип, акни и црвенила на кожата се знак за присуство на отрови во телото. Други проблеми со кожата кои можеби значат дека има отрови во вашето тело се егземата, потечените очи и псоријазата.

Проблеми со дигестивниот систем

Кога во вашето тело ќе се насоберат отрови, вашиот дигестивен систем има тешкотии при вршењето на функциите. Вашиот дигестивен тракт станува помалку ефикасен што придонесува за неправилно отстранување на отровите. Исто така тоа коже да резултира со нарушен имунолошки систем и замор.