Љубов и Секс

Влезете подготвени во новата година: Црвена долна облека за новогодишната ноќ носи среќа во љубовта

Влезете подготвени во новата година: Црвена долна облека за новогодишната ноќ носи среќа во љубовта

Новата година е на врата, сите се подготвуваат за најлудата ноќ, но во овој период, примената на разни обичаи не може да изостане.

Покрај огномет, танцување и забава, кои се дел од новогодишните свечености, долна облека во одредена боја е „задолжителна“, дури и ако сте се одлучиле за домашна верзија на прославата во удобна и не толку гламурозна облека.

Традицијата на носење црвена долна облека датира од средниот век, кога носењето црвена облека не беше дозволено. Во тоа време, црвената боја беше поврзана со крвта, ѓаволот и вештерството. Но, без оглед на суеверијата, луѓето копнееја да носат црвена облека за време на мрачната зима, бидејќи црвената облека беше исто така симбол на животот и сончевата енергија.

Црвената боја значи сила и страст, а знаеме дека многу култури веруваат во важноста на овие бои. Влегувањето во новата година значи нов период, но ние често одлучуваме да оставиме лоши работи зад себе на тој ден и да започнеме нови почетоци. Едно суеверие вели дека црвената боја може да ни помогне во тоа. Така тие велат дека влегувањето во новата година со црвено ќе ја зголеми среќата во љубовта.

Иако денес сме слободни да носиме црвена облека, сепак избираме црвена долна облека. Скриена, честопати како нашите желби, ќе донесе среќа во љубовта, и секоја жена ќе се чувствува убаво и енигматично во неа.

извор: попара.мк