Љубов и Секс

Витката фигура не е пресудна: Мажите и овие карактеристики на женското тело ги сметаат за неодоливо привлечни

Витката фигура не е пресудна: Мажите и овие карактеристики на женското тело ги сметаат за неодоливо привлечни

Ако не сте знаеле дека мажите повеќе ги привлекуваат долгите раце отколку долгите нозе, тогаш резултатите од ова истражување малку ќе ве изненадат, а можеби ги имате сите карактеристики кои мажите ги навеле како пожелни и привлечни.

Најпрво можеби ќе помислите дека сонот на секој маж е витка фигура, долги нозе и незаменливи облини.

Сепак, за многу мажи тоа не е сосема точно. Некои жени можат да изгледаат супер привлечно дури и без клучен физички изглед.

Едно истражување во Калифорнија покажа дека повеќето мажи пронашле привлечни карактеристики за кои веднаш не би помислиле дека се особено заводливи – но тие се!

Здрава, густа коса

Американскиот онлајн магазин во своето истражување, врз основа на анкета на илјадници мажи, покажа како тие обожаваат сјајна, силна коса кај жените, без разлика на бојата и должината. Имено, густата, силна коса е еден вид знак на плодност.

Долги раце

Иако се чини дека долгите нозе би им биле попривлечни, научниците во едно истражување откриле дека мажите со долги раце се привлечни за мажите. Откако речиси стотина мажи ги погледнаа моделите и им беше кажано да наведат некоја атрактивна карактеристика, повеќето изјавија дека ги привлекуваат рацете.

Висок глас

Според истражувањето во Калифорнија, колку е поблиску до овулацијата, толку е повисок гласот на жената. Мажите ја поврзуваат плодноста со висок глас.