Живот и Стил

Витаминот Ц е многу важен, ова се симптомите кои покажуваат дека имате намален имунитет

Витаминот Ц е многу важен, ова се симптомите кои покажуваат дека имате намален имунитет

Витаминот Ц е важен за здрава кожа, коски, крвни садови, заби целиот имунитет.

Треба да знаете кои симптоми покажуваат дека вашиот имунитет е намален.

Прв симптом кој покажува дека ви недостига витамин Ц е умор и слабост, болка во мускулите и зглобовите, појава на модринки или мали точки на кожата.

Исто така се јавуваат и проблеми со сувата кожа, крварење од нос, потешкотии со лекување на инфекција, губење на заби или губење на вишокот на килограми.

Најдобра дијагноза за недостаток на витамин Ц ќе ви даде вашиот лекар. Но, ако имате недостаток на витамин Ц тогаш јадете храна која е богата со овој витамин.

извор: курур.мк