Живот и Стил

Вистинска приказна: Оваa билка ме излекува од рак, па дури и докторите го препорачуваат мојот рецепт!

Вистинска приказна: Оваa билка ме излекува од рак, па дури и докторите го препорачуваат мојот рецепт!

Ова е неверојатна и вистинска приказна за еден човек кој се спасил од смртоносниот рак. Неговата приказна ја открива обичната билка со која го спасил својот живот. Можеби тоа нема да ви се верува, но овој човек тврди дека со помош на ова растение тој се спасил од смртоносната болест.

Неговата шокантна приказна започнува во 2002 година, кога му било дијагностициран тумор на мозокот од 5,5 см. Тој отишол на операција каде што успешно му бил отстранет туморот. Но, тоа не било крај. По само две години, туморот се вратил со иста големина и метастази.Овој пат, лекарите му препорачувале ласерска операција. Повторно, туморот бил успешно отстранет, но со некои последици: левата рака и ногата му биле парализирани.

Тој раскажува дека оттогаш, животот почнал да му зависи од онкологија. Имал терапија со зрачење, но тоа не му помогнало. Туморот повторно се вратил и му била направена нова, трета операција.

По неколку месеци опоравување заминал на рехабилитација каде се запознал со еден човек кој засекогаш му го променил животот.

Овој негов нов пријател боледувал од рак на бубрези а лекарите му рекле дека му остануваат само 2-4 месеци живот. Тогаш побарал помош во алтернативната медицина и пронашол жена која лекувала со црни бобинки од бозел (Sambucus nigra).

Сте слушнале за бозел? Тоа е грмушесто растение кое цвета со прекрасни бели цветови и дава плод како црни/црвени бобинки. Овие бобинки имаат неверојатна исцелувачка моќ.

Процесот е многу едноставен: Се берат бобинките, се мијат и се оставаат да се исушат.

Потоа се полни стаклена тегла со стандардна големина: ред бобинки, ред шеќер и се така до врвот. Теглата се затвора со газа и се остава на сонце две седмици за да започне процес на ферментација.

Потоа теглата се затвора и се чува во фрижидер. Потребни ви се само две дози од овој лек. Се консумира по една мала лажичка од овој лек, 10 минути пред појадок.

Oвој човек ја споделува својата приказна со сите луѓе во светот, па дури и некои доктори го препорачуваат неговиот рецепт за лекување од тумор на дојка.

“Смесата нема најдобар вкус, но по некое време ќе се навикнете. Го зголемува имунитетот и ќе го подобри вашето здравје.” – вели овој човек.

извор:сител.мк