Вистаграм

Зошто овој мал град во Австралија стана туристичка атракција на Инстаграм?

Зошто овој мал град во Австралија стана туристичка атракција на Инстаграм?
фото: инстаграм/ rhodeswelltravelled

Мал град во Нов Јужен Велс забележа пораст во бројот на посетителите откако неговите „полиња со злато“ станаа вирални на Инстаграм. Малиот град Ковра има туристи што се собираат од Сиднеј и Канбера за да ги фотографираат златните полиња со канола.

Пред да стане тренд на социјалните мрежи, малиот град имаше помалку од 200 посетители за време на викендите. Откако стана популарен, центарот за посетители забележа зголемување на 2.160 луѓе во текот на викендот и побрза да најде туристички водичи низ полињата. Со социјалното растојание низ светот, нема подобра туристичка атракција за посета од отворено поле во мал селски град.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sheriden Rhodes (@rhodeswelltravelled) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @belinda__mendez on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Motherhood | Lifestyle (@mamasanny_) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Por Supawee (@porsupawee) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 𝒩𝒾𝒸𝑜𝓁𝑒 🌼 (@_fairytalegirl) on

извор: кафепауза