Вистаграм

Топ 10 најинстаграмџиски места од целиот свет

Топ 10 најинстаграмџиски места од целиот свет

Минатата година се погрижи патувањето низ светот да запре. Па, дури и со разни погони за вакцинација, луѓето сè уште разгледуваат многу безбедносни аспекти пред да планираат патување каде било. Но, тоа не ги спречи да сонуваат за идни патувања. Меѓу другото, вообичаено е документирање на патувања во форма на слики кои потоа се споделуваат на социјалните мрежи. „Big Seven Travel“ состави список на 50-те светски најинстаграмџиски места во светот за 2021 година, а ние решивме да ги споделиме 10-те најубави дестинации.

1. Токио, Јапонија

2. Филипини

3. Париз, Франција

4. Њујорк, САД

5. Истанбул, Турција

6. Дубаи, ОАЕ

7. Хавана, Куба

8. Сиднеј, Австралија

9. Лондон, Англија

10. Чикаго, САД

извор: кафепауза