Вистаграм

Погледнете како кафеава мечка си прави „селфи“ во Националниот Парк Маврово (фото)

Погледнете како кафеава мечка си прави „селфи“ во Националниот Парк Маврово (фото)

Програмата за закрепнување на Балканскиот Рис повеќе од десет години во континуитет работи на заштита на критично загрозениот Балкански Рис.

Активностите воглавно се насочени кон лобирање за прогласување на нови заштитени подрачја, вклучување на локално население во заштита, истражување, едукација и мониторинг на Балканскиот Бис во југозападен Балкан.

Со помош на фотозамките во рамките на овој проект е направена една интересна фотографија од кафеава мечка, која е налик на познатото „селфи“.

Оваа фотографија е споделена на официјалната Фејсбук страна на Националниот Парк Маврово и предизвика многу реакции од љубителите на животни.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mavrovo National Park (@mavrovonationalpark) on

извор:точка.ком/мк/инстаграм/национален парк маврово