Вистаграм

Ова се петте најпопуларни мачки на интернет

Ова се петте најпопуларни мачки на интернет

Во денешно време секој може со малку повеќе труд да стане ѕвезда на социјалните мрежи и да го искористи тоа како извор на основна или дополнителна заработувачка.

Она што го знаеме за интернетот е дека луѓето обожаваат мачки, па многу сопственици одлучиле да им отворат профили на своите крзнени миленици и да го пренесуваат нивното секојдневие со милионскиот број следбеници кои ги имаат на Инстаграм и Фејсбук.

Дури и да не ги следите, сигурно сте налетале на фотографии од овие преслатки мачиња:

Мачката Грампи (Grumpy Cat)

Мачето на Сајмон (Simon’s cat)

Лутиот Мартин ( Merlin the mad ragdoll)

Смути ( Smoothie the cat)

Милкшејк (Milkshake the cat)

фото: стандард