Вистаграм

Направате празнични даски во облик на венец што ќе бидат централниот дел на вашата божиќна трпеза

Направате празнични даски во облик на венец што ќе бидат централниот дел на вашата божиќна трпеза
фото: Инстаграм

Интересните даски со храна за јадење можете да ги послужите кога сакате, не само за посебни пригоди. Овој Божиќ, вашата чинија со месо и сирење може да добие празничен пресврт. Даската во облик на венец станува многу популарен тренд и ова сигурно ќе посакате да биде дел од вашата божиќна трпеза.

За да направите венец, најпрво ќе ви треба голем послужавник, а најдобро е да изберете даска за сечење во кружен облик. Уметнички распоредете ги намирниците во круг и украсете ги рабовите со зелени гранчиња нане или рузмарин.

извор: кафепауза