Вистаграм

Најубаво украсени градови во светот

Најубаво украсени градови во светот
фото: Инстаграм

Остануваат уште помалку од 30 дена до Нова година, а големите европски метрополи се украсени уште во месец ноември. Доколку се уште не знаете каде ќе одите за новогодишната ноќ, тогаш може да одберете некоја од овие европски метрополи и да ја почувствувате новогодишна магија. Овие градови се најубаво украсени во текот на новогодишниот период.

Секој град е украсен на посебен и различен начин, но секој го носи новогодишнот дух и може да се почувствува празнична атмосфера. Освен тоа, веќе и во домовите на луѓето започнува новогодишното празнување.

Евроспките метрополи се преполни и со туристи кои го искористија времето за да заминат некаде и да уживаат во празничната идила.

На големите плоштади светат огромните елки, а центрите се украсени со разни сијалички и разни декорации кои ја најавуваат новогодишната еуфорија.

Градовите белскаат во полн новогодишен сјај, а веќе ситно броиме до новогодишната ноќ и официјално да започне 2020 година.

Вака момнтално изгледа Виена.

Милано

Рим

Ватикан

Атина

 

Будинпешта

фото: Инстаграм

Москва

фото: Инстаграм