Вистаграм

Најновиот тренд на Инстаграм: Провидни нокти

Најновиот тренд на Инстаграм: Провидни нокти

Овој изглед во главно се состои од транспарентни нокти лакирани со провидна боја. Бидејќи никој нема природно провидни нокти, се користат вештачки додатоци. За да се постигне овој изглед, природните нокти се сечат и на нив се лепат вештачките. За да го добиете провидниот ефект се користи посебен лак за нокти. Резултатот е речиси футуристички изглед, особено на вистинската светлина.

Ако сте девојка која сака маникир со силни бои, но бара нешто ново, овој тренд е совршен за вас.

Се разбира, можете да додадете уште некој детаљ на транспарентните нокти. Иако големите розови нокти навистина привлекуваат внимание, зошто да не ги нагласите уште малку?

Овој тренд можете да го комбинирате со други трикови за нокти и ќе добиете сосема нов изглед.

Не треба да ја потценувате моќта и на еден нагласен нокот. Наместо сите, можете само еден нокот да направите провиден.

Имајте на ум дека бојата што ќе ја одберете може да направи голема разлика. Додека светлата сина боја или неколку неонски бои изгледаат неверојатно, розовата нијанса може да има сосема различен ефект.