Вистаграм

Комбе претвориле во „соба на тркала“ и сега патуваат со стил низ светот

Комбе претвориле во „соба на тркала“ и сега патуваат со стил низ светот

Арон и Лаура од Англија, купиле сиво комбе за да можат со него да патуваат и да го истражуваат светот, но исто така и во него да одмораат и живеат.

Тие прво ја промениле бојата на комбето, и тоа сами, затоа што понудата која што ја добиле од професионалец им била прескапа.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Laura﹠Aaron𓇣Vanlife𓇣NatureFolk (@parkingonthewildside) on

Тие го бојадисале комбето најдобро што можат, со две бои – боја на цимет и крем.

Арон и Лаура одлучиле комбето да го бојадисуваат со валјак. Тоа го направиле во нивната гаража, а сето тоа траело само неколку денови за на крајот да го постигнат тоа што го сакале.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Laura﹠Aaron𓇣Vanlife𓇣NatureFolk (@parkingonthewildside) on

Комбето одлучиле да го направат во рустикален стил со помош на ламинат, а за да продолжат во тој стил одлучиле да користат палети за кровот на самото комбе.

Иако дрвото додало голема тежина на кровот, Арон вели дека тоа не го менува начинот на кој што истото се вози.

Тие велат дека многу од работите со кои што го опремиле комбето ги купувале од локалните и од „second hand“ продавници.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Laura﹠Aaron𓇣Vanlife𓇣NatureFolk (@parkingonthewildside) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Laura﹠Aaron𓇣Vanlife𓇣NatureFolk (@parkingonthewildside) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Laura﹠Aaron𓇣Vanlife𓇣NatureFolk (@parkingonthewildside) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Laura﹠Aaron𓇣Vanlife𓇣NatureFolk (@parkingonthewildside) on

извор: точка.мк