Вистаграм

Инстаграм профил кој ќе ви помогне да изгубите килограми

Инстаграм профил кој ќе ви помогне да изгубите килограми

Калориите, со вежбање, се основа на секоја програма за губење на тежината, а калориите ги прилагодуваме според целта што сме си ја поставиле и начинот на кој ги трошиме – ако вежбате или вршите некоја физичка активност, на телото му е потребна малку поголема количина на калории.

Грешката се случува кога луѓето во напорите за губење на тежината од храната ја исфрлаат нездравата храна, што е се разбира добра одлука кога сакате да изгубите на тежината или само да бидете добри кон вашето тело, но потоа претерувате со воведувањето на здрава храна која исто така има и калории.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by lucy mountain (@thefashionfitnessfoodie) on

Фитнес блогерката Lucy Mountain на нејзиниот профил на Instagram, сликовито објаснува како храната која е здрава, на пример, бадемите, имаат исто калории како и храната што се смета за нездрава, на пример, бонбоните.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by lucy mountain (@thefashionfitnessfoodie) on

Јасно е дека хранливата вредност на бадемите е подобра отколку внесувањето на шеќерот од бонбоните, но во процесот на губење на тежината, не е битен само изборот на храната, туку, се разбира и количината што се консумира во текот на денот.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by lucy mountain (@thefashionfitnessfoodie) on


На нејзиниот профил @thefffeed наInstagram, на некои од фотографиите можете да најдете дека количината на храна на плочите е иста, но разликата во бројот на калории е драстична. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by lucy mountain (@thefashionfitnessfoodie) on

Иста количина и очигледно ист број калории, но месото со помалку маснотии и различно масло за готвење ја сочинуваат разликата од 185 калории.

извор:дивианартс