Љубов и Секс

Видете кои се 5-те најчести сексуални прашања поставени на Гугл!

Видете кои се 5-те најчести сексуални прашања поставени на Гугл!

Крајот на годината обично е време за објави на разни статистики, а Гугл претстави интересен податок за прашањата кои ги поставувале луѓето, а се поврзани со секс.

Овие пет прашања се на врвот на листата.

  1.  Каде се наоѓа Г-точката?
  2.  Како да доведете жена до оргазам?
  3.  Дали може да се излечи херпес?
  4.  Како да ги отстраните гентиалните брадавици?
  5.  Што е гонореја?

Ако и вие со вашите прашања сте допринесле во оваа статистика, ние одлучивме да ви одговориме на овие прашања.

Г-точката на вистина постои и се наоѓа на предниот ѕид од вагината, а ќе го препознате по грубата структура на околните ткива.

Иако сексуалните преференции се разликуваат од жена до жена, поголем број се сложува дека за оргазам не е доволна пенетрација, туку им е потребна стимулација на клиторисот.

Лекот за трајно лечње на херпес не постои, но симпотимите може да се ублажат со лекови.

Гениталните брадавици неможете да ги лечите сами. Ако се сомневате дека се работи за тоа, што побрзо посетете лекар.

Гонореја е полово пренослива болест која кај жената може да предизвика воспаление на вратот од материца или јајниците, а кај мажите воспаление на главата од пенисот.

извор:taratur.mk