Живот и Стил

(ВИДЕО) Влегол во напуштена мртовечница и се скаменил: Не можел да верува на очите од она што го видел

(ВИДЕО) Влегол во напуштена мртовечница и се скаменил: Не можел да верува на очите од она што го видел

Џејк Еванс е професионален фотограф кој одлучил да влезе во напуштена мртовечница  во град во американската сојузна држава Алабама.

Клајд Бут во 1992. година изградил погребна куќа која е место за погребување на починати. Имал желба да направи место за починати како древните погребни места кои наликувале на оние во античкиот Рим.

Со погребување се занимавал уште како тинејџер, а кога отворил свое погребално претпријатиел, го сместил под земја и нудел разни методи на погреби. Еден од нив бил погребување на покојниот во голема комора во која имало осум метални сандаци.

Но семејствата на починатиот не смееле да влезат во таа соба во која се наоѓа сандакот, цвеќињата се полагале на ридот над мрачната соба а пораките се оставале на голем меморијален ѕид.

Погребалното претпријатие се затворило во 2003. година а во 2009. година власникот починал од срцев удар. Во мртовечницата никој не влегол се до 2015. кога професионалниот фотограф Џејк Еванс се одлучил да влезе.

Но ни во најголемиот кошмар не очекувал што ќе пронајде. Во тајната соба, во која се оставани сандаци, и понатаму има посмртни останки а еден сандак дури бил и отворен. Во него се наоѓале коските од телото но не и черепот.

извор:сител.мк