Живот и Стил

(ВИДЕО) Русите се челичат со трка во пливање на -24 степени

(ВИДЕО) Русите се челичат со трка во пливање на -24 степени

Тоа што е крај на ноември нема да ги спречи Русите весело да трчаат во костими на капење, пливаат и да се тркалаат  во снег на -24 степени.

Не е тајна дека  добро го поднесуваат ладното време, а група на пливачи во близина на Бајкалското езеро го докажа тоа уште еднаш.

20-тина натпреварувачи учествуваа во овој необичен потфат, одбележувајќи го денот на „замрзнатите“ пливачи.