Живот и Стил

(ВИДЕО) Ова е најскапата елка на светот!

(ВИДЕО) Ова е најскапата елка на светот!

Луксузниот хотел „Палас Емирати“ во Абу Даби и оваа година го уркаси својто хол со традиционално најскапата елка во светот.

Елката е висока 13 метри, и чини неверојатни 11 милиони долари.

ОАР скапоцената декорација ја поставува од 2013 година, а она што влијае на вредноста на оваа елка се украсите.

Имено, елката е докорирана со предмети од злато и средбро, орнаменти во форма на топчиња и со мали бели сијалички.

На дрвото вкупно се поставени 181 дијамант, бисери, смарагди, сафири и останати драги камења.

извор:сител.мк