Живот и Стил

(ВИДЕО) Нема да верувате што ќе излезе од ова јајце!

(ВИДЕО) Нема да верувате што ќе излезе од ова јајце!

Светот и сè што живее во него е бескрајно чудно и прекрасно. Од морничави НЛО видувања до ретки видови на морски суштества, планетата Земја е подарок кој само продолжува да дава. Меѓутоа, кога ќе помислите на бизарни феномени како овие, не би очекувале да најдете еден во вашиот двор.

Но, тоа е токму она што се случи кога една жена пронашла чудно, навидум неидентификувано тело во нејзиниот двор. Таа немала апсолутно никаква идеја што би можело да биде, од неговиот изглед – има чуден облик, изгледа влажно и се чини дека нешто внатре се подготвува да излезе. Нејзините сомневања дека се работи за некакво јајце се засилиле кога мистериозната маса почнала да се мрда.

Кога продолжила да се мрда, жената наскоро одлучила дека една работа е сигурна – нешто дефинитивно ќе излезе од јајцето. Колку и да била вознемирена, оваа дама била, исто така, целосно фасцинирана и обземена од љубопитност, па одлучила да го сними процесот на камера.

Мислам, како би можела да знае дека ова неидентификувано суштество не е некаков вонземски вид? Во тој случај, снимањето на моментот кога јајцето се изведува ќе беше непроценлив доказ за скептичните научници.

Како што јајцето продолжува да мрда, се гледа нешто што наликува на пипалки од октопод.  Потоа одеднаш мистериозниот вид почнува да се појавува, излегувајќи од школката – но жената сè уште не бега.

Светло-црвените “пипалки” потврдија дека не е вид на птица, но благодарение на луѓето од интернет, жената конечно го пронајде одговорот. Но, тоа беше далеку од она што го очекуваше.


Се работи за вид на печурка, наречена „Ѓаволски прсти” која најчесто се наоѓа во Австралија и Нов Зеланд. Таа расте во желатинско јајце кое го користи како торба додека телото не е спремно да излезе. Од јајцето излегуваат од 4 до 8 пипала и велат дека ужасно смрди.

извор:точка.мк