Живот и Стил

(ВИДЕО) Мајка за момент го оставила бебето само со питбулот… Кога се вратила можела само да заплаче

(ВИДЕО) Мајка за момент го оставила бебето само со питбулот… Кога се вратила можела само да заплаче

Оваа раса важи за најопасна меѓу кучињата на светот кои луѓето често ги злоупотребуваат за борба.

Шест недели старата Кејтлин има најдобар пријател и чувар, куче од расата битбул кој се вика Ајубреј. Мајката на девојченцето се одлучила се да сними и да сподели со светот преку Интернет и да ги руши предрасудите за оваа раса кучиња.

Имено, долго време луѓето питбулите ги опишуваат како опасни и лоши кучиња.

Но, Ајубреј сака да го докаже спротивното. Тој е грижлив, сладок, приврзан особено за деца.

Затоа во Англија оваа раса веќе ја нарекуваат дадилки.

Погледнете: