Радио Милева

Васил Зафирчев не освои сите со улогата на Марио во „Преспав“, а погледнете како се трансформира на сцена комплетно во женска облека (фото)

Васил Зафирчев не освои сите со улогата на Марио во „Преспав“, а погледнете како се трансформира на сцена комплетно во женска облека (фото)
insatgram/vasilzafircev

Независно која улога и да ја има на сцената, актерот Васил Зафирчев едноставно умее да ја освои публиката.

До неодамна гледачите имаат можност секојдневно да го гледаат на телевизија во улогата на готвачот Марио од „Преспав“, лик кој донесе посебна автентичност од сценариото.

фото:иснатргам/василзафирчев

Љубителите на театарот, особено велешани, денес (24.01) може да го гледаат Зафирчев на сцената од театарот „Јордан Х. К –Џинот“, каде тој ќе игра во претставата „Толает за дами“.

И во оваа претстава Васил има специфична улога која од него бара да биде облечен и да се однесува како жена, заедно со уште 11 свои колеги од театарот.

фото:иснатргам/василзафирчев

Овој пат ја игра улогата на Алекс/Ла Џана, облечен во здолниште, светкав корсет, шминка и перика.

Инаку, премиерно претставата беше одиграна пред една година, но поради посетеноста и побаруваноста од тетарската публика, истата се уште е на репертоар.

фото:иснатргам/василзафирчев

„Тоалет за дами“ од Родолфо Сантана, во режија на Деан Дамјановски, а текстот за 12 лика, додека дејствoто се одвива во женски тоалет во дискотека во петок навечер.

Останати вести од Радио Милева