Живот и Стил

Вашата крвна група кажува колку сте здрави – дознајте ги овие работи за себе

Вашата крвна група кажува колку сте здрави – дознајте ги овие работи за себе

Отпорноста на телото на бактерии, инфекции и разни болести е одредена од многу фактори, вклучувајќи ја и крвната група. Носителите на одредени крвни групи имаат поголеми шанси да се справат со нападите врз нивното тело и во таа смисла, носителите на крвната група 0 го направија најдоброто.

Имено, долгорочните студии покажаа дека крвната група 0 е најсилна меѓу сите крвни групи.

Докажано е дека носителите на оваа крвна група се поотпорни и имаат помал ризик за развој на кардиоваскуларни заболувања, како и мозочни удари и срцеви удари, тие ретко страдаат од болести поврзани со меморијата, и докажано е дека можат да страдаат од рак на желудникот и панкреасот.

Поради отпорноста на телото на болести, луѓето кои имаат крвна група 0, живеат најдолго во споредба со другите.

Една од најважните причини е фактот дека крвната група 0 содржи помалку молекули кои предизвикуваат згрутчување на крвта, а мозочен удар и срцев удар се предизвикани од слаба коагулација на крв.

Работите што се добри за срцето се добри и за мозокот, бидејќи многу од факторите на ризик кои предизвикуваат кардиоваскуларни заболувања се слични на ризиците од развој на ментална болест.

Што се однесува до прашањето која крвна група е „најслаба“, тешко е конечно да се одреди, иако експертите велат дека тоа е група А, бидејќи носителите на оваа крвна група се најмалку отпорни на маларија.

Затоа, можеме да кажеме дека крвната група А е послаба од другите.

извор: Курир.мк