Радио Милева
але але алее

Вака македонските познати личности навиваа за Македонија на Европско првенство (фото)

Вака македонските познати личности навиваа за Македонија на Европско првенство (фото)
фото: Инстаграм/фејсбук

Македонската фудбалска репрезенатација сношти во Букурешт го одигра првиот натпревар на Европското првенство против Австрија.

Натпреварот беше интересен до  самиот крај, а македонските фудбалери имаа неколку добри прилики. На крајот резулатат заврши со 3:1 за Австрија.

Македонските јавни личности, пејачи, актери, водители, навиваа за Македонија на нејзиниот прв натпревар.

Некој од дома, некој од улица, некој од кафуле, но сите заедно сплотени навиваа за македонската фудбалска репрезентација.

Еве како навиваа нашите познати личности.

Сара Мејс и Димитар Атанасовски со ќерката Илина

фото: Инстаграм/сара мејс

Марија и Бојан од „Ај Кју“

фото: инстаграм/марија ај кју

Каролина Гочева

фото: каролина гочева

Хелена Роза

фото: хелена роза/ инстаграм

Милена Антовска

фото: инстаграм/ милена антовска

Ноне Неделековска

фото: Инстаграм/ноне неделковска

Филип Божиновски

фото: инстаграм/ филип божиновски

Татјана Лазаревска

фото: инстаграм/татјана лазаревска

Елена Петреска

фото: Инстаграм/ елена петреска

Сашко Коцев

фото: фејсбук

Останати вести од Радио Милева