Мегафон
евросонг 2022

Вака гласаше Македонија: Нашата 12-етка отиде кај Шпанија, а еве колку поени и доделивме на Србија (ФОТО)

Вака гласаше Македонија: Нашата 12-етка отиде кај Шпанија, а еве колку поени и доделивме на Србија (ФОТО)

Македонија за жал, не се пласираше во финалето на Изборот за најдобра песна на Евовизија 2022, кое вечерта во саботата (14 мај 2022) се одржува во италијанскиот град Торино.

Сепак, финалето како и секоја година и оваа се следеше со голем интерес во Македонија.
Во големото финале на Евровизија се вклучи и некогашната наша претставничка во овој натпревар, пејачката и ТВ водителка Јана Бурчевска, која ги соопшти гласовите доделени од
стручното жири  од Македонија:

 

1 поен доби Швајцарија

2 поени доби Полска

3 поени доби Белгија

4 поени доби Азербејџан

5 поени доби Австралија

6 поени доби Шведска

7 поени доби Италија

8 поени доби Обединетото Кралство

10 поени доби Србија

12 поени доби Шпанија