Живот и Стил

Успешните луѓе прават една работа секое утро: Затоа толку лесно напредуваат!

Успешните луѓе прават една работа секое утро: Затоа толку лесно напредуваат!

Ако барате едноставна промена што можете да ја направите денес, еве метод што терапевтот Тифани М. Стивенс го препорачува за де-стрес секое утро, што гарантира успех во иднина.

„Верувам дека е навистина корисно да се започне денот со афирмации. Тоа е нешто што можете да го правите додека ги четкате забите, се туширате или правите појадок. Само треба да бидете свесни за тоа што мислите“, рече таа.

Ако не знаете од каде да започнете, Стивенс ги нуди овие пет афирмации како одлична почетна точка:

Афирмации на успешните луѓе:

„Ги контролирам моите мисли и чувства.

„Избирам да го започнам денот мирно и позитивно“.

„Верувам во мојата способност да се справам со предизвиците што ми се појавуваат денес.“

„Го пуштам минатото и го прифаќам сегашниот момент со отворено срце“.

„Јас сум достоен за грижа за себе и самољубие. Мојот приоритет е мојата благосостојба“.

– Ако откриете дека негативните мисли ви предизвикуваат стрес, спротивставете ги со позитивни афирмации. Имате можност да паузирате и да создадете нова мисла, онаа која ќе ве одведе во насоката во која сакате да одите. Ќе го елиминира и ќе помогне да се намали стресот, објасни таа.

Дури и некои од најуспешните луѓе наоѓаат време за позитивност и благодарност на почетокот на секој ден. Опра Винфри изјави за Си-Ен-Ен во 2018 година дека секое утро го започнува со искажување благодарност.

Извор: Попара