Радио Милева
Го расплака и Калиниќ

Учесник во „Никогаш не е доцна“ низ солзи раскажа: „Родителите на момчето преку медиуми донаа дека сум го добил неговото срце!“ (фото)

Учесник во „Никогаш не е доцна“ низ солзи раскажа: „Родителите на момчето преку медиуми донаа дека сум го добил неговото срце!“ (фото)
фото:принтскрин/блиц.рс

Учесникот на шоуто „Никогаш не е доцна“, Горан Филиќ Гогач, минатата година го привлече вниманието на јавноста со талентот што го покажа на споменатото музичко шоу, но и со приказната за трансплантација на срце.

– Благодарение на семејството на момчето кое ми го подари своето срце, тука сум вечерва, со ново срце – рече тогаш, додека сега, во емисијата „Преживеани“, откри како родителите на момчето откриле дека срцето на нивниот син го носи тој.

– Тие не ја гледаа таа емисија, но ги видоа вестите во „Блиц.рс“. Така дознале за трансплантацијата. Рекоа дека тој починал на истиот датум. Мислев дека има 37 години, а тој всушност имал 32 години. Тие се од Белград. Имаше многу емоции, плачеше. Сакав да ги запознаам. Сакав да направам видео повик – рече низ солзи.

фото:принтскрин/блиц.рс

– Средбата беше, ух … мајка му ме гушка како да се познаваме сто години. Неговата сестра ја стави раката на моето срце и рече: „Само да му кажам здраво на мојот брат“, тука зборувавме за сè. Таткото на починатото момче рече дека седев таму каде што неговиот син седеше во куќата во неговиот последен сон. Ова е уште еден доказ дека нема случајности вели Горан, кој исто така го расплака домаќинот Милан Калиниќ.

фото:принтскрин/блиц.рс

Останати вести од Радио Милева