Промотер

„Тумбао салса бенд“ со музичка разгледница од Охрид со „Triple Love for Kaneo“ (видео)

„Тумбао салса бенд“ со музичка разгледница од Охрид со „Triple Love for Kaneo“ (видео)

Преку музичка реклама за нашиот туристички бисер Охрид, Петар Ренџов и неговите „Тумбао салса бенд“ ја промовираат новата песна „Triple love for Kaneo“.

Ведрата, ритмична мелодија со латино ритам веќе се врти на радијата во земјава, а интересниот спот, што го реалзираше „ИнТек систем“ е вистинска разгледница за преубавиот Охрид.

– Ова е новата песна на Тумбао Салса Бенд. Песната „Triple love for Kaneo“ содржи два македонски збора „црвено вино“ и „Канео“ во Охрид кои даваат значење за Македонија, порача Ренџов на неговиот профил на Фејсбук.

Мартина Авросиевска, со својот глас, но и со флејтата, одлично ја долови ведрината на текстот, за што придонесоа сите членови на бендот.

Ренџов вели дека песната е наменета за музичките платформи со стриминг сервис за Латинска Америка, а во себе ја носи разгледницата за Охрид.

На видеото за песната работеше и охридска екипа, предводена од познатиот режисер Илија Пиперкоски.

Погледнете:

фото:Jutjub printskrin

Останати вести од Промотер