Живот и Стил

Трик со кој ќе откриете дали луѓето внесуваат негативна енергија во вашиот дом

Трик со кој ќе откриете дали луѓето внесуваат негативна енергија во вашиот дом

Секоја личност која влегува во нашиот дом внесува и одреден вид на енергија, а таа може да биде позитивна или негативна. Негативната енергија предизвикува стрес, здравствени и финансиски проблеми и лоши чувства. Доколку мислите дека во вашиот дом е присутна таква енергија, веднаш преземете нешто.

Трик со помош на чаша вода:

Во проѕирна стаклена чаша ставете морска сол (солта би требало да зазема 1/3 од чашата). По солта во чашата ставете 1/3 студена вода и 1/3 бел оцет.

Чашата ставете ја во собата во која мислите дека е собрана негативна енергија.

Откако сте ја поставиле чашата, никој ен смее да ја допира следните 24 часа. Доколку течноста во чашата е во иста состојба во каква што сте ја оставиле, во таа соба не е присутна негативна енергија.

Доколку во чашата забележите меурчиња или течноста стане непроѕирна, очигледно е дека имате некакви проблеми.

Откако течноста во чашата ја апсорбирала негативната енергија, фрлете ја течноста во тоалетната школка и пуштете вода. Постапката повторувајте ја секој ден, се додека течноста во чашата не биде потполно бистра.