Љубов и Секс

Три варијанти на позата која сите ја oбожаваат, не се знае која е пожешка и побезобразна

Три варијанти на позата која сите ја oбожаваат, не се знае која е пожешка и побезобразна

Пробајте нешто ново

Кога ќе се спомене мисионерската поза, секој одмавнува со главата и заклучува: Навистина е досадно, нема покласична поза од таа.

Иако мисионерската поза е навистина класика, факт е дека ја сакаат и мажите и жените, посилниот пол може полесно да воспостави контрола и им овозможува на дамите дополнителна стимулација на клиторисот.

Но, бидејќи летото е време да се испробаат нови работи, ви предлагаме три сочни верзии на мисионерската поза.

Бурна љубов

Дамата лежи на грб, додека нејзините колкови се на работ од креветот или масата, а мажот продира од задната страна. Потребно е мало прилагодување тука, особено во висината, но штом ќе се усогласите, задоволството е загарантирано.

X точка

Жената лежи на креветот со рацете и нозете раширени во форма на буквата X. Мажот е одозгора, а поентата е да се избегне друг контакт, освен во пределот на препоните, бидејќи најголемиот шарм лежи во фокусирање на чувството на неговата пенетрација.

До Месечината и назад

Во оваа поза, целата контрола е во рацете на мажот, буквално. Жената лежи на грб со кренати нозе, а тој продира, држејќи ја за глуждовите. Мажот исто така може да ги свитка нозете на жената во правец на нејзините гради, да ги шири или да ги држи под агол од 90 степени.

Само имагинацијата е вашата граница.

Нормално, ако сето ова ви изгледа премногу мачно, секогаш можете да се вратите на стандардната мисионерска поза, таа лежи на грб со раширени нозе и тој продира.