Љубов и Секс

Три сексуални активности кои повеќе речиси никој не ги сака во кревет со својот партнер

Три сексуални активности кои повеќе речиси никој не ги сака во кревет со својот партнер

Британската терапевтка Трејси Кокс ги споделила резултатите од истражувањето кои укажуваат дека сексуалниот жар не е намален, но сексуалното задоволство различно се толкува.

Овие сексуални активности младите сè помалку ги практикуваат:

1. Тантричен секс
Овој секс подразбира бавен интимен однос и поврзување на телото и умот. Дишење, медитација, еротска масажа – едноставно младите за тоа немаат време.

2. Долга предигра
Интересно е тоа што истражувањето покажало дека младите луѓе не се откажале од предиграта, но ја направиле пократка и многу поинтензивна.

3. Секс во кревет

Многумина сметаат дека „ванила сексот“ (подразбира мисионерска поза во мрак со една личност) наголемо излегла од мода. И дека сексот во кревет, колку и да е удобен, не е баш толку практичен. Многу од луѓето набрзина ќе ги задоволат своите потреби во јавен тоалет или пак во парк и не е новост дека младите водат љубов на јавни површини и во автомобил, но секако новост е дека тие места ги бираат пред удобниот кревет.

Се согласувате ли?

извор:точка.ком.мк