Љубов и Секс

Три работи ги прават мажите љубоморни, а на една никогаш не би помислиле – еве за што станува збор

Три работи ги прават мажите љубоморни, а на една никогаш не би помислиле – еве за што станува збор

Иако жените почесто изразуваат љубомора, тоа не значи дека мажите се имуни. Разликата е само во тоа кој на што ќе реагира.

И кој од што ќе се чувствува загрозен.

Сепак, мажите обично добро го кријат тоа.

Доколку некогаш сте се запрашале, ова се работите кои најмногу ги мачат:

Машки пријатели

Колку и да велат дека не им пречи, на повеќето мажи едноставно не им се допаѓа кога премногу се дружите со машки пријатели. Не е дека не ти веруваат, туку дека не им веруваат на мажите, барем така ќе ти кажат.

Поранешни партнери

Особено ако имаме нешто убаво да кажеме за нив. Иако сегашниот дечко обично нема причина да се грижи за поранешното момче, љубомората е едноставно посилна од него.

Внимание на социјалните мрежи

Одамна е познато дека просечната жена добива многу повеќе лајкови и коментари за обична слика од просечниот маж. Помалку е познато дека на просечниот маж му пречи вниманието што таа го добива, а уште помалку дека тоа му пречи затоа што го прави да се чувствува запоставен.

Извор: Курир.мк