Радио Милева

Три милиони од продажбата на вилата во Истанбул, нов автомобил, вртоглава алиментација… Еве што се ќе добие Емина по разводот

Три милиони од продажбата на вилата во Истанбул, нов автомобил, вртоглава алиментација…  Еве што се ќе добие Емина по разводот

Познатата српска пејачка Емина Јаховиќ и Мустафа Санадал официјално се разведоа пред неколку дена во Истанбул по 10 години брак.

Како што пренесуваат турските медиуми пејачката ќе добие значаен дел од продажбата на заедничката вила, а тие во детали велат дека станува збор за 3 милиони долари.

Освен тоа Сандал ќе и купи нова вила на поранешната сопруга во Србија која ќе чини најмалку 250 илјади долари. Исто така Емина ќе добие и алиментација која месечно ќе изнесува 15 илјади турски долари, или 2,800 евра.

A post shared by Emina Jahovic (@yaemina) on

Мустафа Сандал исто така ќе плаќа 5 илјади турски лири, односно 938 евра месечно за школување на своите синови Јавуз и Јаман и 11.257 илјади евра на годишно ниво за одмори за децата.

Се шпекулира и дека Мустафа ќе и купи нов автомобил од 51 илјади евра.

Останати вести од Радио Милева